Tollinmäen kartano
Tollinmäentie 54
19600 Hartola
puh. 03 7161925

Tilat

Tollinmäen rakennuksiin kuuluu täydellisesti peruskorjattu empire-tyylinen päärakennus 1820-luvulta, joka on sisustettu modernin tyylikkäästi. Päärakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee pyöreätorninen uimahalli, saunarakennus sekä hirsinen grillimaja ja –katos. Kartanon erikoisuuksiin kuuluu mäelle todennäköisesti 1800-luvun loppupuolella rakennettu "savipytinki", jossa vuosina 1922-1956 toimi Hartolan kunnansairaala. Se on kauniisti koristeltu, 21 metriä pitkä, 9 huonetta käsittävä massiivisavesta siirrettävien muottien avulla paikalla valettu rakennus, joka entisöitiin sairaala-ajan asuun vuonna 2002. Sitä voidaan vuokrata myös päärakennuksesta erikseen. Pihalla on myös pylväskatos satunnaisten sadekuurojen varalta. Kartano on erinomainen juhlatilaisuuksien, tanssien, näyttelyiden, kokouksien ja kurssien pitopaikka.

 

Katso galleriasta lisää kuvia kartanon tiloista.

Päärakennuksen ja savipytingin tiloihin voidaan majoittaa kolmisenkymmentä henkeä. Huoneet vaihtelevat kartanon kahden hengen sviitistä ja 1-2 hengen tasokkaista vierashuoneista sairaalan vaatimattomimpiin majoitustiloihin.

Juhlatilaa kartanon päärakennuksesta löytyy kristallikruunujen alla maksimissaan noin sadalle hengelle: ruokasalissa on 40-50 paikkaa ja viereiseen luentosaliin mahtuu 40 ruokailijaa. Kesäaikana nurmikkoiset piha-alueet ja terassit ovat suosittuja oleskelupaikkoja. Alakerran ylellisiin vierastiloihin sopii majoittumaan 8-10 ja yläkerran huoneisiin 6-8 henkeä.

Kurssipäivän päätteeksi tai juhlimisen lomassa voi väki virkistäytyä kartanon uimahallissa jossa on 8 metrin mittainen allas ja saunaosasto. Piharakennuksessa on isompi 8 hengen sauna sekä ulkoallas.

Pyöreä vesitorni kertoo ajasta jolloin kartano ja sairaala tarvitsivat paljon vettä. Maukas vesi pumpataan omasta luonnonkaivosta.